over ons

Italiaans design

Lediberg producten zijn van hoge kwaliteit en kunnen op de meest uiteenlopende wijze worden gepersonaliseerd.

.

lees meer over ons

De BOOST groep

Lediberg Benelux bv is onderdeel van de Italiaanse BOOST groep. BOOST SpA is ontstaan uit de fusie van twee Italiaanse bedrijven die beide gespecialiseerd waren in de productie van notitieboeken, agenda’s en kalenders.

BOOST staat voor push, verbetering, impuls. BOOST kijkt naar de toekomst met een solide basis in het verleden. De liefde voor de kwaliteit van het product en de capaciteit van meer dan 70.000.000 boeken per jaar maken BOOST de wereldleider in de sector waarin zij actief zijn. Vandaag de dag is BOOST een solide onderneming met een omzet van 150 miljoen euro en een realistische groeistrategie voor de toekomst.

 

· 50 jaar geschiedenis

· 4 productielocaties

· 1.000 werknemers

· 15 vestigingen/distributeurs wereldwijd

· 6,5 miljoen agenda’s per maand

· 180.000 uitgaande zendingen per jaar

· 26 miljoen bedrukte vellen papier per maand

· 20.000 ton papier bedrukt per jaar

Een internationale groep

Boost heeft een grenzeloze ambitie vanuit de kracht van de kwaliteitsproducten.

Wij hebben eigen kantoren in Duitsland, Frankrijk, Engeland, Spanje, Nederland, Polen, Griekenland, de Verenigde Arabische Emiraten en de Verenigde Staten.

Er zijn meer dan 1.000 werknemers in dienst bij de Italiaanse productielocaties en de buitenlandse dochterondernemingen. De producten van Boost bereiken wereldwijd en op alle continenten meer dan 60 landen.

Certificering

Boost Italian Mood is sterk betrokken bij milieu- en arbeidsomstandigheden. Wij zijn ons er van bewust dat iedere actie een impact heeft op de wereld om ons heen, en hebben daarom besloten actief actie te ondernemen om de duurzaamheid van de producten die we maken te verhogen. De certificering van alle bedrijven van de Groep volgens de FSC®- en PEFCTM-standaard voor de Chain of Custody maakt deel uit van dit proces.

FOREST STEWARDSHIP COUNCIL®

Het keurmerk van Forest Stewardship Council identificeert die producten die hout bevatten uit bossen die correct en verantwoord worden beheerd volgens strikte ecologische, sociale en economische normen. Alle bedrijven van de Groep hebben tussen 2009 en 2011 de FSC® groepscertificering behaald.

PROGRAMME FOR THE ENDORSEMENT OF FOREST CERTIFICATION SCHEMESTM

PEFCTM is een niet-landgebonden certificatieschema dat garandeert dat de houtgrondstof voor papier en houtproducten afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. Boost Italian Mood heeft certificatie voor de PEFCTM chain of custody.

REACH COMPLIANCE

BOOST Italian Mood levert u materialen die voldoen aan de REACH voorschriften. REACH (Registratie, Evaluatie, Autorisatie en beperking van CHemicaliën) is en verordening van de Europese Unie die is aangenomen om de bescherming van de menselijke gezondheid en het milieu tegen de risico’s van chemicaliën te verbeteren en tegelijkertijd het concurrentievermogen van de chemische industrie in de EU te vergroten. Het bevordert ook alternatieve methoden voor de gevarenbeoordeling van stoffen om zo het aantal dierproeven te verminderen. 

REACH is in principe van toepassing op alle chemische stoffen. Om aan de verordening te voldoen, moeten bedrijven de risico’s identificeren en beheren die verband houden met de stoffen die ze in de EU vervaardigen en op de markt brengen. Ze moeten de European CHemicals Agency (ECHA) aantonen hoe de stof veilig kan worden gebruikt en ze moeten de risicobeheersmaatregelen aan de gebruikers meedelen.

ISO 9001-CERTIFICAAT

ISO 9001 is een regelgeving gericht op continue en voortdurende verbetering van bedrijven, met als doel optimalisatie van de organisatiestructuur. Met transparante en controleerbare werkprocessen wordt inzichtelijk dat het BOOST kan voldoen aan de eisen van de klant.

 

ISO 9001 wordt ook wel als volgt versimpeld weergegeven:

• zeg wat je doet

• doe wat je zegt

• bewijs